27.3.17

De bedste pølsehorn...

Der er altså ikke noget bedre end at have en stak pølsehorn i fryseren, lige til at komme i madpakken.

Jeg bager nogle gange, hvor jeg har revet squash i dejen,
 og andre gange bruger jeg opskriften herunder.
Pølsebrødene bliver bløde og luftige.


Ca. 32 pølsehorn.

5 dl. lunkent vand
2 æg
2 pk gær
100 g. oliemargarine
1tsk. salt
ca. 1 kg hvedemel.
Jeg plejer dog at udskifte noget af hvedemelet med noget grovmel, enten grahamsmel, fuldkornshvede, eller rugmel.

1 æg
evt. sesam

Gæren opløses i vandet i en skål. Æg, salt og margarine tilsættes og alt røres godt sammen. Kom derefter det grove mel i, eller lidt af hvedemelet, og ælt til dejen er blød og smidig.
Stil dejen til hævning 20 min. under et klæde, ved stuetemperatur.

Form dejen i 2 kugler.
Rul hver kugle ud til en stor cirkel, og del den i 16 trekanter (som et lagkagestykke).
Kom en pølse på hver trekant i den brede ende, og rul ind mod midten.
Læg pølsehornet på en bageplade med bagepapir, men slippen nedad.

Lad pølsehornene hæve endnu engang i 20 min., inden de pensles med et sammenpisket æg, og drysses med sesam.
Bages ca. 15-20 min. ved 200 gr.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar