16.2.17

Koldthævede rundstykker....

Måske har I vinterferie lige som os, og så er der måske god tid til hygge om morgenen,
til at nyde et nybagt rundstykke.
I så fald kan jeg anbefale disse, som jeg bagte i weekenden,
 men som helt sikkert kommer på bordet igen her i ferien.

Mine boller blev dog ikke helt så høje som jeg havde håbet på, 
men er ret sikker på at jeg havde for meget gær i, 
så den er reduceret i forhold til den oprindelige opskrift.

Til 12 boller skal du bruge:

15 gram gær
2 tsk. sukker
 3 dl koldt vand
2 spsk. olivenolie
400-500 gram hvedemel
1 tsk. salt
 

Smuldr gæren i en skål, drys sukker
t over, og ælt hurtigt de 2 ting sammen til en klump.
lade det stå i skålen 1 min, og gæren er nu smeltet.
Tilsæt koldt vand, olivenolie og kom melet i lidt af gangen mens du rører rundt.

Dejen skal være blød og smidig, men ikke alt for hård.

Rør til sidst saltet i dejen.

Kom lidt mel på bordet og del dejen i 12 stykker og form dem til boller,
og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Kom et fugtigt viskestykker over bollerne, og et stykke husholdningsfilm over viskestykket, for at holde på fugten, og stil dem koldt til næste morgen.

Næste morgen tændes oven på 210 gr. varmluft, pensel bollerne med et sammenpisket æg, og drys med birkes. Klip et kryds i bollerne med en saks.
Bag bollerne i den varme ovn i ca 12-15 min. til de er fine gyldne.
Lad dem afkøle lidt inden de spises.

Mums😋

Ingen kommentarer :

Send en kommentar