14.9.14

Store bagedag...

I går stod den på familiefest hele dagen i det skønneste vejr.
 
Men i dag har jeg stort set været i køkkenet, fra morgen til aften.
Jeg har fået bagt 32 boller, 50 cookies, en stak rugbrødschips, 2 ciabattabrød
og lavet den bedste lasagnesauce af 2 kg kød (den skal koge min. 3 timer).
Samtidig fik jeg også klaret 3 maskinfulde vasketøj.
Total effektiv søndag.
Og jeg kan faktisk godt lide det.
Det giver mig en tilfredsstillelse af en eller slags.
Men det er nok noget med, at nu er jeg allerede på forkant
 med nogle ting til den kommende uge.
 
Jeg har boller til om eftermiddagen, når vi vender hjem fra skole, børnehave og arbejde.
Ja, og det er cookierne egentlig også til - bare engang imellem :)
Rugbrødschips, som lidt ekstra til madpakkerne.
Ciabattabrød til aftensmaden i dag og i morgen.
Og det var lasagnen også.
Resten af saucen er kommet i fryseren,
og nu er det super nemt at tage den op af fryseren
og lave lasagne til fx vores fælles fredagsspisning.
 
Jeg skal nok komme med opskrifter på både cookies og rugbrødschips,
men først får I lige opskriften på mine boller.
De er super lækre og luftige.
 
 
 
 
 

Opløs gæret i det lunkne vand. Kom æg i. Derefter sukker, salt og melet lidt af gangen. Jeg har brugt noget grahamsmel, samt nogle kerner jeg havde liggende. Og hvedemel for resten indtil dejen er blød og glat. Dejen hæver 20 min. med et klæde over. Del dejen i 32 lige store stykker, og form dem til boller. Så skal de efterhæve endnu 20 min. Inden de kommes i ovnen pensles de med pisket æg. Bages 15-20 min ved 200 gr.
 
Bonusinfo:
Jeg bruger samme opskrift til teboller/fødselsdagsboller, men kommer da ca. 100 g. sukker i,
og 1 kg hvedemel. De er overhovedet ikke sunde så, men smager VILDT godt :)
 
Håber I har haft en skøn weekend :)


3 kommentarer :

  1. dem må jeg prøve... Kommer der også den opskrift på Lasagne for 3 timer lyder spændende?

    SvarSlet
    Svar
    1. Det skal du helt sikkert gøre :),Hvis du klikker på "lasagnen" i teksten, kommer du til opskriften, og den er altså og al ventetiden værd :)

      Slet
    2. Det havde jeg ikk lige bemærket. Tak

      Slet