15.8.14

Ugens fredagskage...

Inden jeg gik på sommerferie, havde jeg kage med til mine kollegaer.
Mine 30 mandlige kollegaer plejer altid at sige,
at kager skal være usunde og uden "alt mulig mærkeligt"
 (læs: grøntsager ect.)
Men når det er mig der bager, er det også mig der bestemmer,
så må de spise det eller lade være.
(og har da endnu ikke haft et fyldt fad med hjem igen :) )
 
Men altså feriekagerne var denne gang Pia´s efterhånden ret så "berømte" gulerodsmuffins,
med en ostetopping og gulerødder i fondant.
 
 
 
 
Opskriften på kagerne, kan I finde lige her hos Pia, men da den bestemt fortjener at blive prøvet, 
vil jeg rigtig gerne dele med jer.
 
Der bliver ca. 20 alt efter størrelse
 
 
 
Ingredienser
300 g mørk farin
2 dl olie (uden smag, fx. raps eller majs)
4 æg
275 g mel
1 tsk. vanilie
2 tsk bagepulver
1 knsp salt
1 tsk natron
2 tsk kanel
360 g gulerødder (groft revet)

Farin og olie røres sammen, derefter resten i - det er ikke nødvendigt at bruge elpisker...

Bages i ca. 20 min. ved 180 grader (varmluft)

Når de er kolde pyntes med:

Frosting:
200 g flødeost (fx. buko eller Philadelphia)
100 g smør
Ca 1 pk. flormelis
1 tsk vaniliesukker
evt. farve, hvis det ønskes

Blandes sammen - og her er en elpisker et must for at få en jævn masse.
Ta' smør ud at køleskabet i god tid. Resultatet bliver bedst,
hvis det har skuetemperatur når du går i gang.
 
Hos Copenhagencakes, findes der en fin vejledning til at lave gulerødderne,
 samt hvordan farven på frostingen kommes på.
Mit blev bestemt ikke helt så fint som Cecilia´s.
Men øvelse gør mester...


2 kommentarer :

  1. Tak for rosen Lena - har vist aldrig fået rettet opskriften på frosting til: Jeg plejer at lave den af 200 g flødeost, 100 g. smør og godt en pk. flormelis, så "står" den bedre ;o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Super Pia, det får jeg lige rette, så den passer :)

      Slet