26.3.14

Lille nørd og store nørd...
2 små "nørder"...

Ja, sådan ser det faktisk tit ud om aftenen herhjemme. Casper ynder dog at sidde ved computeren : )

Jeg må jo nok tilstå at jeg af og til er den skrappe mor,
der synes at de spiller lige lovligt meget, og derfor stopper dem.
Men efter skole-hjem samtalen i torsdags med Casper (der går i 3. kl.),
skal jeg måske ikke være helt så bange for det der spillen.
Casper´s engelsklærer, var slet ikke i tvivl om at Casper spillede en del,
for han lå helt i toppen i klassen, både skriftlig og mundtlig i dette fag,
og hun var helt sikker på at det var fordi han spillede på nettet.
At Casper så nu mener at det er tilladt at spille 24/7,
er en anden sag - "Alt med måde" sagde moren (og engelsklæreren).

For Sofie betyder det heller ikke noget at Gurli Gris afspilles på engelsk,
eller et eller andet sprog vi andre ikke engang forstår.
Hun sidder og "snakker" med dem - og efterligner,
og ved godt hvad en gris hedder på engelsk *hi hi* - de lærer godt nok hurtigt...

Men de skal jo også kunne lege og begå sig socialt, ik´?

Camilla, som skriver på Psykologviden.dk, har skrevet et rigtig godt indlæg om lige netop dette.
Jeg synes ikke vi bruger ipaden som babysitter, 
og heldigvis elsker Sofie, at lege med hendes Sylvanien Family eller Lego friends
(og nej ikke dem på ipaden), 
og kan virkelig fordybe sig i legen.
Jeg kan virkelig anbefale at læse Camilla´s indlæg, du finder det lige her.

Tænker I over hvor meget jeres børn bruger computeren eller ipaden?

6 kommentarer :

 1. Ja, jeg tænker over det dagligt. Og er faktisk ved at være træt af den evindelige plagen om iPad'en. Når der er sagt stop, går der ikke 5 minutter, før der bliver spurgt igen.

  Hvordan styrer I det derhjemme?

  SvarSlet
  Svar
  1. Åhh kender det godt. Vi har bl.a kode på både computer og ipad af samme grund, og så kommer børnene og spørger om de må spille, og vi voksne låser så op, hvis vi synes det er okay. Men et nej er et nej, og synes de er rimelige gode til at forstå det :) Nogen gange sætter jeg minuturet til, og så er det slut med at spille når det bipper. Det acceptere de faktisk, som regel.

   Slet
 2. Vores 3 børn har skullet (og har også gjort det) spørge om de måtte spille på computeren. Og Ipad har vi ikke så........ Derudover har de to ældste også først fået mobil, da de startede i 7. klasse. - Den yngste går i 2. klasse og har selvfølgelig ikke mobil. Jeg skriver "selvfølgelig" fordi det i min optik er fuldstændig vanvittigt og unødvendigt med mobil til børn i den alder (ved godt at jeg er en uddøende race, men det er jeg fuldstændig ligeglad med). I bund og grund er det forældrenes ansvar, hvorvidt deres børn må spille på diverse ipads etc., ligesom det er forældrene som skal bestemme, hvor tit og hvor meget børnene må se fjernsyn. Og nej, man bliver ikke altid populær hos sine unger, men det er heller ikke altid meningen. De må gerne synes, at vi er dumme. Det vigtigste er, at man står ved sine krav og holdninger og ikke bare bøjer af fordi man bliver upopulær.
  I den yngstes klasse er der legegrupper ca. 4 gange i løbet af skoleåret. HVER gang jeg indtil videre har hentet hende, så har de været i gang med Ipad, Wii eller computer. - Det irriterer mig virkelig, for så er disse legegrupper ikke meget værd efter min mening. Derudover oplever jeg også, når jeg henter yngste hos en bestemt kammerat, at de altid er i gang med at spille på Ipaden, og at vedkommende så faktisk ikke kommer med ud og siger farvel. Det er efter min mening mangel på opdragelse.
  Og argumenter om at børnene ikke kan følge med udviklingen og undervisningen, hvis ikke de har fri adgang til diverse installationer, sådan som mange forældre ynder at forsvare sig med, det holder simpelthen ikke.
  Nå det blev da til en ordentlig smøre. Og det var selvfølgelig bare min mening.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha ha ha - du lyder ski lidt ligesom mig, Pia. Jeg kunne ikke være mere enig.

   Casper har fået mobil her i 3. klasse, af den grund, at vi ingen fastnet telefon har mere, han går ikke længere i sfo, og skulle være selv hjemme et par timer i løbet af ugen. Når han har besøg af kammerater, bliver de også jaget ud og lege eller bedt om at finde på noget andet end computeren :)

   Slet
 3. Jeg tænker meget over det. Frank's to store drenge har fri adgang til alt spille halløj (computer/Ipad/tlf og playstation) Jeg syntes personligt det er for meget. Især fordi jeg syntes det går ud over deres sociale liv og evne til at agere og kommunikere face to face. Alberte elsker sin Ipad og bruger den også flittigt. Men syntes dog også hun spiller nogle spil som giver læring og bruger hendes fantasi. Her er hun også ligeglad med om det er på engelsk eller dansk. Men jeg taler også lidt engelsk med hende og kan godt mærke hendes ordforråd stiger.

  SvarSlet
 4. Jeg vil fluks læse artiklen du henviser til. Selvom Magnus snart er blot 1 år,så er vi allerede bevidste om hvordan vi vil have det ift iPads mm. Har jo vennepar hvor det er helt særligt, hvis de har Ipadfrie dage. Det er altså skræmmende.
  Så jeg hopper med i båden af lidt skrappe mødre...;-) Jojo, han må GERNE lære og spille og sådan, men skal godt nok ikke være erstatning for træklatring, udeleg, at-ku-kede-sig-og-så-blomstre-fantasien :-)
  Kh Jonna

  SvarSlet