5.2.14

Karrysuppe og hjemmebagte flütes...

... og hjemmebagte på en højhellig hverdag
ja nemli´ ja.
(total overskudsmor der - ha ha ha)

Forleden dag, da jeg postede dette billede på IG,
var der flere der spurgte efter opskrift på både suppen og flütes.

Mht. suppen, så har jeg "snydt", den er nemlig færdigkøbt, fra Karoline´s Køkken, og tilsat kogt kyllingebryst i tern. Jeg er sikker på at man nemt kan lave en lækker karrysyppe helt fra bunden selv,
men det er tiden og som regel heller ikke lysten til en alm. hverdag herhjemme.


Men når nu suppen var så nem, så var der tid til at lave flütes. 
Disse er så lækre og VILDT nemme at lave.
Godt nok er de hvide, altså uden noget groft overhovedet,
men engang imellem må vi godt ; )


Opskriften er fra Amo - Den store bagebog 2.

Flütesene er koldhævede, og netop det, gør at vi har tid til det i hverdagen.

Til 3 flütes:
675 g. hvedemel
15 g. gær
½ l. koldt vand
1½ tsk. fint salt.

1. Opløs gæren i den kolde vand. Tilsæt salt og mel og rør dejen sammen.
Ælt den grundigt til den er smidig og elastisk.

2. Smør en skål med olie og læg dejen heri.
Dæk skålen med plasfolie og sæt den i køleskabet til hævning natten over, mindst 12 timer.
Tag dejen ud ca. 2 timer før, du former til flütes (mindre kan også gøre det)

3. Hæld dejen ud på et melet bord, for den ved mindst mulig æltning til 3 lange flütes.
Læg dem på en bageplade og giv dem 2-3 snit med en skarp kniv.

4. lad dem efterhæve til dobbelt størrelse, lunt og tildækket i ca. 30-45 min.

Bagetid:
8 min. i en 250gr. forvarmet ovn (varmluft 230 gr),
skru derefter skraks ned til 200 gr. (varmluft 180 gr) og bag videre i 12 min.


Se det er nemt - og ungerne er vilde med det : )



1 kommentar :

  1. Mums. Ja det med koldhævning er altså klart en fordel. Elsker også bare den Karry suppe. Vi får den også med kylling - men også ris, frisk rød peber og forårsløg.

    SvarSlet