6.11.13

Uden mad og drikke...

Uden mad og drikke duer helten ikke...

Så for at få lidt energi til vores kreaweekend, startede vi lørdag med en friskbagt græskarbolle med ost og pålæg.
Jeg havde lavet dejen fredag aften, så det bare var at komme dem på en plade og ind i ovnen.

Og ikke for at prale med synes faktisk de blev rigtig gode.

Jeg lavede bollerne  lidt på slump, og skrev derfor ikke op hvor meget jeg brugte,
men en ca opskrift får er her:

ca. 12 boller.

6 dl. koldt vand
1/4 pk gær.
2 tsk. salt
½ dl. olie
2-3 håndfulde havregryn
1 håndfuld græskarkerner
ca. 150 g. fuldkornshvedemel
Hvedemel

Rør det hele sammen, gerne på maskinen. Vent med hvedemel til sidst. Kom lidt i af gangen, og rør godt. Dejen må ikke være alt for tynd, men skal stadig være klistret.

Stil dejen i køleskabet til næste dag. Tag gerne dejen ud aaf køleskabet ½-1 time før de skal bages.

Kom vand på fingrene inden bollerne sættes på pladen, og drys til sidst med knuste græskar kerner.

Bag bollerne ved varmluft ca. 175 gr. i 20-25 min.

Velbekom : )

1 kommentar :

  1. Jeg elsker "på-slump"-boller. Det er næsten samme opskrift, som jeg bruger, og tit laver jeg dem på en hverdag, og ungerne synes, at det er luksus med nybagte boller om morgenen. Og faktisk lavede jeg dem også i sommerhuset til kreaweekenden:-)

    SvarSlet